Fonija September EuroTour

Објавено на 12/09/2013

After the “Mojot pekol” release party last week in Skopje, we’re going on European tour from 13th to 29th of September. We’ll play:

 
13.09.2013 – Klub Fest, Belgrade/Serbia

14.09.2013 – Klub Exit (PunkParti), Osijek/Croatia

15.09.2013 – Regenerator (Green Room session), Zabok/Croatia

16.09.2013 – Trafik Klub, Budapest/Hungary

17.09.2013 – Garaze pod pristavnym mostom, Bratislava/Slovakia

18.09.2013 – Boro Klub, Brno/Czech Republic

19.09.2013 – Bublina klub, Bohumin/Czech Republic

20.09.2013 – Wats music club, Holešov/Czech Republic

21.09.2013 – MIKK, Murska Sobota/Slovenia

23.09.2013 – K.U.R.C, Maribor/Slovenia

24.09.2013 – Gromka, Ljubljana/Slovenia

25.09.2013 – Stara Hiša Mladih, Ajdovščina/Slovenia

26.09.2013 – Warehouse Skatepark, Zagreb/Croatia

27.09.2013 – Somborske Ruže, Sombor/Serbia

28.09.2013 – CK13, Novi Sad/Serbia

29.09.2013 – Agora, Kumanovo/Macedonia

Две песни од „Мојот пекол“

Објавено на 07/08/2013

Со задоволство ви ги најавуваме првите 2 сингла од нашиот нови, четврт по ред албум – „Мојот пекол“.  Албумот го снимаше, миксаше, продуцираше и мастерираше Ненад Трифуновски – Трипе во MarryPHAT студиото и нашето студио во Ѓорче Петров, во текот на минатиот месец. „Мојот пекол“ го издаваат независните издавачки Направи Заедно и Sixtynine Records од Скопје, Giljotina од Љубљана, Словенија и DHP-AK47 од Загреб, Хрватска. Цртежот на омотот го нацрта Љупка Тантуровска.

 

 

Новиот албум е снимен

Објавено на 13/07/2013

Изминатата недела го снимивме новиот албум, четврт по ред. Албумот го снимаше Ненад Трифуновски – Трипе во MarryPHAT и нашето студио во Ѓорче. Албумот го издаваат Направи Заедно и Sixtynine Records во Македонија, а наскоро ќе објавиме повеќе информации за издавањето на албумот во странство. Очекувајте го првиот сингл во текот на следниот месец.

Новости

Објавено на 11/02/2013

Подготвуваме нов албум! Демото со новите песни го снимивме минатиот месец, а албумот ќе се снима летово, секако со Ненад Трифуновски – Трипе. Албумот ќе излезе на есен и ќе го промовираме на Европска турнеја во септември.
„Се’ уште жив“ е дел од компилацијата “Stay strong!!! Stay positive!!!”  на akuPUNKtura Sound од соседна Србија.
„Зелен, сончев ден“ е еден од најдобрите 78 екс Ју албуми според Plastelin, a исто така е во трка за најдобрите 20 албуми на овие простори на музичкиот сајт Popboks.
Од неодамна можете да ги слушнете сите изданија на Направи Заедно на нивниот YouТube канал.