Info

ФОНИЈА е панк рок трио кое работи напорно и пишува опасно мелодични песни. Со просек од 20 години по член тие успеаја да издадат 5 албуми и да регрутираат завидна фан база во Македонија. Личната политика е нивната политика а брзата меланхолична мелодија нивниот трејдмарк. Секогаш стегнати во живите настапи и водејќи се од идејата дека добрите бендови се чекираат на нивните концерти Фонија со нетрпение го чекаат секој свој следен настап!

 

ДЕНИ КРСТЕВ (ВОКАЛ / ГИТАРА)
ДАРКО ФОТИНОВСКИ (БАС/ВОКАЛ)
КРИСТИЈАН ЛАФАЗАНОВСКИ (ТАПАНИ)

 

FONIJA is punk rock trio that works hard and writes dangerously melodic songs. The band members with an average of 20 years have managed to release 5 albums and recruited gratifying fan base in Macedonia. Personal policy is their policy and their speedy melancholy melody creates their own trademark. Always tight at live performances and guided by the idea that good band is checked at their concerts, Fonija is eagerly awaiting for their next show!

 

DENI KRSTEV (VOCALS/GUITAR)
DARKO FOTINOVSKI (BASS/VOCALS)
KRISTIJAN LAFAZANOVSKI (DRUMS)